Oldalak

2018. március 20.

Cozi Family Organizer - frissítés


Még a régi blogon annak idején írtam már erről a naptárprogramról. Sokat fejlődött azóta a digitális világ, de van ami nem változott: még mindig ez a létező legsokoldalúbb, mégis legegyszerűbben használható online naptár. Ezért, úgy döntöttem beszámolok róla ismét, figyelembe, hogy a programban azóta minimális változtatások is történtek.



Ez az okos kis online használható megosztott családi naptárprogram egy igazi jolly joker a mai rohanó világban. Sok hasznos funkciót egyesít, amit a többiek még mindig nem tudnak. Van egy ingyenesen használható, és egy fizetős változata is, ez utóbbi 14 napig ingyenesen kipróbálható, ha tetszik megtartod, ha nem nem, az éves díja: $29.99/év. Én az előbbit használom, így erről írom a beszámolómat. Mivel a program amerikai, így csak angol nyelven érhető el, és nem lehet 24 órás, csak az amerikaiak által használt órabeállítást használni (AM / PM). A komolyabb hátrányokat ezzel ki is merítettük.
A program egy egyszerű regisztráció után használatba is vehető.



Főbb funkciói:

Calendar (Naptár)
Shopping (Bevásárló lista)
To do (Tennivaló lista)
Meals (Menü tervező)
Journal (Napló)
Settings (Beálítások)



És akkor most vegyük sorra mindet:



1. Settings (Beálítások)

Itt lehet megadni családtagok nevét, e-mail címét. Lehet feltenni családi fényképet a kezdőoldalra (fenti képen anyuka a kislányával fotó). Itt lehet színeket rendelni az egyes családtagokhoz. És a bevásárlólistát valamint a tennivalólistát is átvariálni. (Az utóbbi kettőt egyébként a saját menüjében is lehet változtatni). Át lehet térni a fizetős (Cozi gold) verzióra, bár értelem szerűen ezt az egész program felületén mindenütt felkínálja.

2. Calendar (Naptár)

Természetesen meg lehet változtatni, hogy heti vagy havi nézetben adja ki a naptárat. Illetve, hogy melyik családtag feladatai látszódjanak, olyan is van, hogy mindenkié. Ki is lehet nyomtatni a naptárat, de programon belül bármit. A set up szintén beállításokat tesz lehetővé, részben a fent említetteket, részben újabbakat. A show menüben található a rutinok beállítása (set up shedules), ha itt bállítjuk minden automatikusan megjelenik a naptárban Pl.: Az iskola idejét vagy a különórákét, sport tevékenységekét lehet meg adni. Ha bármi változás történik, pl.: tanítási szünet, csak átírod a naptárban, de figyelj, hogy a mentésnél csak azt az egy napot mentsd el. A naptár többi része olyan mint a többi.

3. To do (Tennivaló lista)

A tennivalólistákat hozzá lehet rendelni a családtagokhoz, át is lehet nevezni. Ha be van kapcsolva a Caps Lock billentyű, akkor a listába kis alcímet hoz létre. További lehetőségek a tips menüpont alatt.

4. Shopping (Bevásárló lista)

A bevásárlólista hasonlóan működik, bár a családtagokhoz nem rendelhető, de a többi funkció azonos.

5. Meals (Menü tervező)

Ez a következő nagy kategória. Minden naphoz be lehet tenni ételeket, van egy felület ahol recepteket lehet írni, vagy felvenni a netről a listára, és utána egy mozdulattal áthúzható az adott napra. Sőt a hozzávalókat rögtön a bevásárló listához lehet adni.



7. Journal (Napló)



Itt a családi élet fontos eseményeit (bulik, utazás stb...) lehet le jegyzetelni egy-egy kép kíséretében, és meg is osztható másokkal pl.:e-mailben.




Természetesen már okos telefonokon is elérhető applikáció is tartozik hozzá, így mindenhová magaddal viheted.




És persze itt a link is így a végére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...