Oldalak

2016. július 10.

Fordított meggyes pite, avagy újragondolt tarte tatin

Az édes vajban lassan párolódó meggytől válik ellenállhatatlanná ez a franciás meggyes pite.


Hozzávalók:

A tésztához:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
6 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 vanília kikapart magja

A meggyes réteghez:
60 dkg magozott meggy
5 dkg vaj
15 dkg barna cukor
0,5 kávéskanál őrölt fahéj
1 ek cukor


Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
Egy kapcsos tortaformát kívülről bebugyolálunk több réteg alufóliával. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a barna cukorral, és a fahéjjal, és a tortaforma aljában egyenletesen eloszlatjuk. Ráhalmozzuk a kissé kinyomkodott meggyet, megszórjuk a cukorral. Erre jön a lisztezett deszkán kinyújtott tészta, és 180 fokra előmelegített  sütőben alufóliával letakarva sütjük 50 percig, majd leszedjük a fóliát, és tovább sütjük, míg a tészta szép aranybarna lesz. Kivesszük a sütőből, hagyjuk 10 percig hűlni, majd körbevágjuk a forma mentén, ráborítunk egy nagy tálat, és határozott mozdulattal megfordítjuk. Hidegen fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...