Oldalak

2018. április 19.

Bullet Journal - alapok

Ha foglalkoztat titeket az időbeosztás, tervezés, határidőnapló vezetés témaköre, akkor már biztosan találkoztatok a Bullet Journal (BuJo) kifejezéssel. Ez egy kreatív, személyre szabható, rugalmas, kézzel írt naptárrendszer, melyben a lehetőségek tárháza végtelen.



Magyar elnevezése nincs, de ha igazán találó nevet kéne adni neki azt mondanám: Élet tervező, mert voltaképpen az egész életedet megtervezheted a segítségével. És tulajdonképpen csak egy füzetre és egy tollra van szükség hozzá. Kezdetben nem is érdemes rögtön a papírboltba rohanni a legmegfelelőbb füzetért, ha találsz egyet otthon elfekvőben az is tökéletesen megfelel, később, ha már jól tudod alkalmazni a rendszert, és úgy látod érdemes, lehet hozzá füzetet, színes tollakat, és minden egyéb kiegészítőt venni.

A Bullet Journal alapvető részei:
  • Keys - Jelölések, ezt érdemes a füzeted első oldalára írni, itt határozod meg, hogy milyen jelöléseket használsz a különböző feladatokhoz, eseményekhez.
  • Index - Tartalomjegyzék, érdemes megszámozni a füzeted oldalait, és itt a tartalomjegyzékbe beírni mi hol található
  • Future log - Jövő tervező, itt az év hátralevő részét tudod nagy vonalakban meg tervezni
  • Monthly log - Havi tervező
  • Daily log - Napi tervező

Ezek a részek képezik a BuJo alapját. Az egyes részeket úgy alakíthatod ahogy neked tetszik, és annyi helyet szánhatsz neki, ahogy neked a legáttekinthetőbb, legkényelmesebb. Egy napnak hagyhatsz egy egész oldalt, de akár három nap is elférhet egy oldalon, ha neked úgy jobban megfelel. Tetszés szerint dekorálhatod, és újabb oldalakat hozhatsz létre annak megfelelően mi mindent szeretnél kézben tartani az életedben. Felveheted az elolvasandó könyvek, vagy megnézendő filmek listáját, létrehozhatsz heti menütervezőt, vagy úgy nevezett Habit trackert, ahol az új szokásaidat követheted nyomon, és még estig sorolhatnám, tényleg csak a fantáziád szabhat határt.

Képek forrása: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...