Oldalak

2016. július 12.

Fűszeres lilahagymalekvár

Itt a nyár és vele együtt a  grillszezon, a kiülős borozgatós sajtot eszegetős esték ideje, és ez a hagymalekvár kiváló kísérő lehet mindkét esetben.


Hozzávalók:

3-4 nagy fej lilahagyma
2-3 ek cukor
1-1,5 ek nádcukor
1 csipet só
bors
2 ek balzsamecet
fűszerek ízlés szerint: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt chili
olívaolaj


Elkészítése:

A hagymát vékonyan félkarikákra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és puhára pároljuk a hagymát, ezután sózzuk, borsozzuk, majd mehet rá a cukor, a balzsamecet, és a fűszerek, így főzzük tovább míg besűrűsödik, és nagyjából lekvárszerű állapotot ölt. Ez a mennyiség bőven elfogy egy családi grillezés esetén, de üvegbe töltve hűtőben 1-2 hétig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...